Kris Cox

Overzicht

Kris is oprichter en zaakvoerder van CoCoCo. Als gepassioneerd IT'er is hij sinds 1999 aan de slag. In het begin was hij vooral breed technisch bezig. Hij deed verschillende besturingssystemen waaronder windows NT4, windows 2000, windows 2003, Solaris, AIX en talrijke linux varianten. Hij was ook verantwoordelijk voor netwerken gebaseerd op Cisco© en 3Com©. Op het gebied van databases waren Sybase, Oracle, Informix en MySQL de belangrijkste smaken.

In 2005 heeft hij dan de stap gemaakt naar verantwoordelijke voor het team van Netwerken, Security, monitoring, back-up en unix. Dit team moest uitgebouwd worden na de fusie van 2 bedrijven. Na deze management fase wordt Kris in 2007 verantwoordelijk voor het evangeliseren. Kris heeft als doelstelling gekregen om klanten te overtuigen van nieuwe evoluties en trends in de markt. Daarbij vooral zich focussen op de meerwaarde van deze evoluties en trends voor de business.

In 2010 wordt Kris opnieuw gevraagd om een Unix team in een nieuwe divisie op de kaart te zetten. Deze moest opnieuw opgebouwd worden en de processen hiervoor moesten uitgetekend en geïmplementeerd worden. Al na 1,5 jaar was het team volledig operationeel en kon Kris verder doorgroeien naar een Enterprise Architecten functie.

In 2015 maakt Kris een overstap naar de ERP wereld. Als Microsoft AX functioneel consultant helpt hij klanten met het implementeren en aanpassen van AX2012 in hun specifieke omgeving. 

Opleidingen

De belangrijkse opleidingen die hem hierin ondersteunen zijn:

  • Burgelijk ingenieur in de Computerwetenschappen
  • Master in Management
  • ITIL
  • TOGAF